30 januari 2012

Alla hjärtans dag

Om ca två veckor är det alla hjärtans dag och jag hade blivit jätteglad för något av dessa halsband från madlady.se

Chokladmousse

Här kommer receptet på chokladmoussen som jag gjorde igår.

6 små glas
100g choklad 70%
3dl vispgrädde ( jag tog den laktosfria för den smakar lite sötare)
2 äggulor

Smält chokladen på en tallrik över en kastrull med kokande vatten. Vispa grädden lätt (obs! Den ska nästan vara rinnig) och tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen. Fördela i små glas och ställ i kylen en stund.

Jag serverade detta tillsammans med hallon vilket jag verkligen kan rekommendera. Receptet är taget från Katrin Zytomierskas bok "Dags att bli smal - LCHF på mitt sätt".

29 januari 2012

Komedianten

Det var riktigt fint, ljust, luftigt och trevligt i det nya kulturhuset/biblioteket. Det fanns fina utställningar att titta på och många bra ställen och hörn där man kunde sitta och läsa. Det fanns även ett fik med både sallader, soppor och härliga bakverk. Jag kan verkligen rekommendera er att göra ett besök där.

Söndagsfika

Chokladmousse på lchf-vis och kaffe, gott!

En lugn söndag

Idag har vi tagit det väldigt lugnt, ätit en god frukost och pysslat här hemma. Nu ska vi vara lite kulturella och besöka Varbergs nya kulturhus och bibliotek Komedianten. Jag har hört att det ska vara väldigt fint och bra och därför värt ett besök.

28 januari 2012

Underbara tulpaner från min älskling!

Emily VanCamp

Inspiration till min frisyr.
Bildkälla: www.imdb.com

Especially Escada

När jag var i Tyskland i december köpte jag mig en ny parfym, det händer inte så ofta men då unnade jag mig Especially Escada. Den lucktar otroligt gott.

Lockar

Just nu inspireras jag väldigt mycket av Emily VanCamp som spelar Emily Thorne/Amanda Clarke i serien Reveng. Jag tycker att hon är så himla fin i sina lockar så jag försöker att låta mina naturliga lockar komma fram. Jag har faktiskt inte haft det rakt nu på ca två veckor och jag börjar trivas!

Mer härliga bilder...












Lite härliga bilder från Säfsen

















Ansiktskräm...

Jag är väldigt noga att alltid smörja in mitt ansikte varje dag men nu börjar krämen ta slut. Då är frågan, vart ska jag köpa en ny och vilket märke ska jag välja? Nu har jag använt en från Mary kay som är väldigt bra men ganska dyr och den måste dessutom beställas så jag är lite sugen på att testa någon ny. Något tips?

The girl with the dragon tattoo

Då har man varit och sett den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor" och den var bra men inte lika bra som orginalet. Den innehöll vissa delar som inte finns med i orginalet och som var riktigt bra. En mycket spännande, otäck och påkostat film.

Imorgon väntar en härlig sovmorgon och sen tänkte jag nog gå en sväng på stan medan mannen min jobbar. Nu är det dags för mig att sluta min blå och låta magen vila, har ätit godis vilket jag inte borde göra och det har resulterat i härliga kramper. God natt!

27 januari 2012

Fredag

Ännu en givande arbetsvecka är förbi och en härlig helg väntar. Veckan på jobbet har varit väldigt rolig och jag känner mig nöjd med min insats.

Nu bio tillsammans med Mattias, mysigt!

22 januari 2012

Tack mamma & pappa

Vill börja detta inlägg med att tacka mamma och pappa tusen gången för några fantastiska, roliga och mysiga dagar i Säfsen.

Igår hade vi en avslutningsmiddag för att fira mamma och pappa. Vi hade delat upp det så att jag och Mattias hade förrätten och fördrinken, mamma och pappa varmrätten, Jocke och Illis desserten och dryck till varmrätten. Det blev så himla bra och gott. Vi hade mousserande vin och löjromstoast, till varmrätt blev det hasselbackspotatis med oxfile och räkstuvning och till dessert en citronkladdkaka med grädde. Allt smakade fantastiskt gott!

Snart kommer det fler härliga bilder!