31 mars 2012

Earth hour...

Utebelysning

En fullspäckad dag

Idag var det äntligen dags för sovmorgon men typiskt nog så vaknade jag klockan sju och var vrålhungrig. Efter frukost och dusch tog vi bilen till Lampfabrikeb i Hunnestad där vi shoppade utebelysning. Sen skjutsade vi Mattias och pappa till Kallbadhuset medan jag och mamma åkte till Gekås och Netonnet.

På eftermiddagen blev det ett besök till Öströö fårfarm och sen blev det en efterlängtad glass på Tre toppar, undertbart gott.

Nu har Mattias och pappa ägnat sig åt grillning och uppsättning av ytterbelysning medan mamma och jag har fixat bokhyllan. Det blev så bra!

30 mars 2012

Första fikan...

Nu sitter vi här på altanen och njuter av solen och gott fika. Detta är underbart och något som vi längtat så efter!

Promenad på Getterön

Idag blev det en kort arbetsdag, gick hem redan vid tjugo över tio och när jag kom hem tog jag, mamma och pappa en sväng till Gettterön. Det blev en härlig promenad med många fina bilder!

28 mars 2012

Min första plantering

Denna eftermiddag har jag och mamma ägnat oss åt plantering, både ute och inne. Det blev så himla bra, tack mamma! Under tiden har Mattias och pappa issolerat förrådet, bra jobbat!

26 mars 2012

Blommor...

Vi fick en underbar och vacker blombuket i inflyttningspresent av min faster och hennes man. Jag älskar verkligen blommor!

24 mars 2012

Helt slut!

Nu ligger jag i sängen i vårt nya hus och känner mig så lycklig. Flytten har gått väldigt bra och nu är det inte mycket kvar att fixa men jag är helt slut. Vi har fått så mycket hjälp och för det är jag evigt tacksam!

Vi har firat detta med pizza och champanj vilket var så gott och det var vi alla värda. Imorgon är det nya tag och krafter som gäller. God natt!

23 mars 2012

Husägare!

Nu är vi husägare på riktigt, helt fantastiskt!

22 mars 2012

Imorgon händer det!

Imorgon händer det, vi får nycklarna till vårt alldeles egna hus och det känns helt galet! Nu är det full rulle här hemma, vi packar, städar och tvättar. Jag är så himla nervös och alldeles pirrig i kroppen och jag kan inte tänka på något annat. Just nu längtar jag efter att få köpa blommor och plantera dessa i vackra krukor på altanen, ååå det ska bli så härligt att kunna sitta ute och dricka kaffe, äta frukost med mera. Det känns som att jag tjatar om samma sak hela tiden men detta är så himla stort för mig. Jag är husägare! Det första jag och Mattias ska göra i morgon i vårt nya hus är att fira med en fika, förhoppningsvis ute på altanen och på lördag, när allt är flyttat ska vi såklart fira med bubbel. Min fina vän Frida kommer nog förbi en sväng i helgen och det ska bli så roligt att få visa henne huset. Hon har också blivit husägare och kan nog förstå den känsla jag har i kroppen nu.


Bröllop!

Ååå jag ska få få på bröllop, min morbror Leif och hans Susanne ska gifta sig, så himla roligt! Jag fick nästan en chock när jag öppnade kuvertet, jag hade verkligen inte väntat mig detta men jag är otroligt glad för deras skull. Nu måste jag bara hitta en fin klänning, tur att jag har till augusti på mig!

19 mars 2012

Fyra dagar kvar...

Nu är det bara fyra dagar kvar tills vi får huset och jag börjar bli galet nervös. Jag kan knappt tänka på något annat, har svårt att sova och magen är väldigt orolig. Nu är det bara att vänta och vi båda önskar att dagarna kunde gå fortare. Mamma och pappa kommer ner någon gång på fredag och det ska blo så mysigt, längtar efter dem! De ska vara här hela nästa vecka och hjälpa oss med allt, så himla gullig av dem.

Nu blir det lite fika i soffan och sen är det dags att sova, om jag kan...

18 mars 2012

Söndagsfrukost

Så var det söndag och helgen är snart slut. Vi sitter här och njuter av en god frukost med ägg, yoghurt, grönt te, finncrisp och apelsinmarmelad gjord av min svärmor. Marmeladen är underbart god och innehållet inte så mycket socker. En mycket bra start på dagen!

17 mars 2012

Lördagsfika

Idag slår vi på stort med härliga bakelser från Ica Kvantums bageri.

Mmm...

Kryddor...

Hur härligt är det inte med färska kryddor som basilika, persilja, oregano med mera så när vi flyttat in i huset ska jag försöka mig på att odla kryddor i krukor, det får bli mitt projekt denna vår.

En liten present från min älskling!

14 mars 2012

Lite bilder från huset!

Onsdag

Denna vecka har det hittills varit fullt upp. Igår jobbade jag sent och efter det var det föreläsning. Idag åkte jag direkt från jobbet till vårt hus för en kontrollbesiktning. Detta tog några timmar men det kändes väldigt bra. Det var en del småfel som de ska åtgärda och det var aldrig någon diskussion om det. När vi var där idag kändes det bara så bra och nu längtar jag verkligen! Allt blev så bra, kaklet och tapeterna är vi så nöjda med! Förhoppningsvis så hinner de göra altanen tills vi flyttar in nästa fredag.

Det har varit fantastiskt väder dessa dagar med sol och runt tio plus. Det känns som att våren är här!

11 mars 2012

Effektiva...

Idag har jag och Mattias varit så effektiva och hunnit med mycket. Vi har packat, varit och tittat i huset och storhandlat. Det blev även en fika hos Jessica och Mikael när vi hämtade flyttlådor som vi ska låna av dem. Nu på eftemiddagen/kvällen blev det ett besök hos Mattias farfar och sen en härlig prommenad.

Om en stund blir det middag, lchf-pizza och sen mys i soffan.

Drömmer mig bort...

Vaknade tidigt idag och nu sitter jag här vid datorn och tittar på bilder från Paris och längtar dit. Jag älskar verkligen staden Paris och vi har alltid haft det så mysigt när vi har varit där. Vi har hittat våra favorit platser, restauranger, caféer och affärer. Å jag vill verkligen åka dit snart igen!