30 april 2012

En härlig söndag

Ååå vilken härlig och skön söndag vi hade. Först blev det frukost på altanen och efter det bar det iväg till Charlotta, Marcus, Herman och nästan födde Emil. Där blev det fika, en massa prat, lek och mys med bebis. När vi kom hem därifrån kom Jocke, Illis och Loke för att säga hej då till Mattias som skulle åka hem, sorligt!

Resten av dagen var jag, mamma och pappa hundvakt medan Jocke och Illis fick lite egen tid i Skärholmens galleria. Det var så mysigt men gud vad mycket energi en hundvalp kan ha. Det blev många skratt och mycket kort. På kvällen åt vi middag tillsammans allihop och avslutade med kortspel. En perfekt söndag förutom att Mattias var tvungen att åka hem.

Idag ska jag och mamma till Bromma blocks för lite shopping, en mamma-dotter dag och ikväll blir det först middag tillsammans med Jocke och Illis och sen ska vi titta på valborgselden i fritidsgården.

29 april 2012

28 april 2012

Cafe Stallet

Efter besökt hos Jocke och Loke åkte vi till Norrlöt och Cafe Stallet och fikade i solen. Det var så härligt. Jocke och Loke följde också med.

Hemma i Enhörna

Just nu är jag och Mattias hemma i Enhörna hos mina föräldrar. Vi åkte upp hit igår kväll för att titta på min brorsas nya hund, Loke. Jag är väldigt rädd för hundar men det var nog den sötaste och mest ofarliga hund jag sett!

24 april 2012

Stolt...

Just nu sitter jag i soffan och känner mig riktigt stolt över mig själv. Ikväll har jag sprungit min första löprunda på typ ett år och det gick verkligen bättre än väntat. Jag sprang hela 2,9 km med ett uppehåll på typ 5 sekunder då jag skulle vända och springa tillbaka. Jag och min kollega pratade om löpning här om dagen och hon sa att jag absolut skulle klara av att springa 3 km så de tankarna hade jag idag. Jag klarade det och det känns så bra, jag är helt skut men på ett skönt sätt och nu känner jag mig taggad att fortsätta.

23 april 2012

Fotokurs

Jag tycker att det är väldigt roligt att fotografera och vill bli bättre på det så därför funderar jag på att gå någon fotokurs. Jag har hittat en på folkuniversitetet här i Varberg men det kostar ju lite också men det är ju värt det om det är en bra kurs och något som man verkligen vill. Tyvärr så har jag ingen systemkamera men min snälla Mattias har sagt att jag gärna får låna hans. Det hade varit så himla roligt att kunna ta riktigt fina bilder, speciellt den dagen då man får barn. Jag får ta och önska mig en ny kamera helt enkelt.

Just nu sitter jag på jobbet men om en stund ska jag och min kollega åka hem till en annan kollega som är mammaledig. Det ska bli så himla kul och mysigt att få träffa henne för jag saknar verkligen henne här på jobbet. Ute skiner solen och det var riktigt skönt, hoppas att värmen är på gång. Annars så är det rätt så lugnt denna vecka förutom ett kvällsmöte på torsdag och sen får vi se vad helgen bjuder på.

22 april 2012

Dagens projekt

Mitt projekt denna dag var att gå igenom mina kläder vilket jag började med igår. Jag har så svårt för att kasta eller skänka bort det som jag inte använder. Varför vet jag inte men det finns vissa plagg som jag verkligen inte kommer att sätta på mig igen och dessa borde jag ju inte ha kvar men de åker ändå ner i en låda som ställs i förrådet. Efteråt kände jag mig helt slut och blev väldigt skakis och svag i kroppen igen trots att jag ätit en jättebra frukost och så. Jag vet inte vad som händer i min kropp men det känns som att något inte är som det ska vara.

Nu har det gått några timmar, jag har ätit lunch och fikat men jag känner mig fortfarande inte helt okej, lite svag och yr. Jag får nog ta och ringa vårdcentralen i veckan för såhär vill jag inte må, inte när jag vet att jag äter bra och inte slarvar med maten vilket hade kunnat vara en orsak. Jag vet bara inte vad de ska kunna hitta när man inte hittade något på akuten för någon vecka sen.

Imorgon är en ny vecka med nya utmaningar, hoppas att den blir bra!

21 april 2012

En underbar kväll

Tog en promenad nu på kvällen och det var så härligt. Det är värme i luften och solen skiner och där jag gick var det fullt med vitsippor.

Lyx

Det blev tyvärr ingen cykeltur in till stan, istället blev det ett besök på Granngården och sen smet jag in en snabbis på Komin som ligger på torggatan. Där köpte jag nymalet chokladkaffe, det är bara så gott! När jag gör kaffe ibland så tar jag hälften av det och hälften av vanligt kaffe, kan verkligen rekommendera det. Ett hekto kostar 28 kr. Det är lyx för mig!

Helg!

Då var det helg igen, härligt! Snart ska jag äta en god frukost med bär, yoghurt, kaffe och sen ska jag nog ta en cykeltur in till stan. Solen skiner och det ser ut att vara väldigt skönt ute.

17 april 2012

Vilken dag!

Denna dag startade med att jag försov mig men som tur var så hann jag till jobbet i tid. Det är verkligen inte roligt att försova sig, allt blir helt fel. Dessutom var det en massa is på bilen vilket inte var så önskarvärt just då. På jobbet har det varit bra, vi gick på promenad till havet vilket var lite blåsigt men ändå härligt. Jag slutade tidigt, fixade med lite ekonomiska saker på jobbet och sen åkte jag hem.

Nu på eftermiddagen har jag varit en sväng på stan, tog cykeln dit och tillbaka, det var så härligt! Det blev två fina nagellack från Grinatricot. Mattias är i Köpenhamn så jag är själv ikväll och ska sova ensam här i huset för första gången, är lite nervös. Nu blir det lite enkel mat och sen Ally McBeal och soffan.

En hemlig vän

På jobbet har alla kollegor en hemlig vän och idag har jag fått en jättefin gåva från min. Det gjorde verkligen min dag!

15 april 2012

Härliga söndag

Denna söndag har varit så härlig, nästan perfekt. Vi sov länge, åt en god frukost och sen har vi njutit av det härliga vädret och av fördelarna med att ha hus. Mattias har tvättat min bil och bytt till sommardäck medan jag har varit ute på mina egna äventyr.

Det är verkligen härligt att cykla och jag ska verkligen försöka bli bättre på att ta cykeln istället för bilen när jag ska någonstans här i stan. Nu på eftermiddagen har vi tagit en fika ute på altanen och njutit av den härliga solen och vi ska avsluta denna dag med att grilla.

Imorgon är det en ny vecka och jag hoppas att den blir toppen!

Sovrummet

Cykelturen tidigare bar till Blomsterlandet och där införskaffade jag en ny och fin blomma till sovrummet. Det blev så bra!

Plantering.

Då var det dags för lite planteringen igen, vi fick så fina blommor i påskas som nu måste ner i jorden. Till detta behövs ett par fina och bra trädgårdshandskar!

Första cykelturen!

Dags för första cykelturen på ca ett och ett halvt år, jag borde skämmas men cykeln har inte behövts inne i stan. Så nu ser jag fram emot många fina och härliga turer, detta har jag längtat efter!

14 april 2012

Härliga lördag!

Jag har haft en vädigt mysig och trevlig dag i Göteborg med mina kollegor. Vi började dagen med en god kopp kaffe på ett mysigt cafe och sen har vi gått i affärer, ätit lunch och pratat en massa. Göteborg är verkligen en trevlig stad och jag inser att vi måste åka dit oftare. Lisa har bott där och visade oss ställen som jag aldrig hade hittat till annars, så roligt!

Nu blir det en lugn kväll hemma med min kärlek och så får vi se vad morgondagen har att bjuda på.

11 april 2012

Blommor

Vi har så mycket fina och underbara blommor här hemma som vi fått från nära och kära. Ååå vad jag uppskattar blommor!

9 april 2012

Regnet öser ner

Idag har regnet öst ner här i Varberg vilket betyder film och mys i soffan. Jag mår bättre idag och vila har gjort mig ännu bättre. Jag tror det som händer med min kropp kan vara ett sätt för kroppen att säga ifrån. Det har ju varit en del den sista tiden och det är lite saker på jobbet som gör mig stressad. Jag fick ett råd från min kära vän Frida att äta mycket frukt och grönt och det tänker jag göra. Jag måste börja lyssna på min kropp.


Vilket slut...

Klockan är kvart över ett på natten och vi har just kommit hem från akuten där vi varit sen halv nio. Vi var där på grund av mig. Jag har känt mig skakis, yr och illamående en del och idag efter middagen blev jag riktigt dålig. Efter att vi prata med sjukvårdsupplysningen bestämde vi oss för att åka till akuten men där hittade de inget, alla prover och sånt var bra så det var bara att åka hem. Nu är det vila som gäller! God natt.

7 april 2012

Påskmiddag

Denna dag har jag för det mesta spenderat i viloläge. Jag har känt mig skakis, yr och illamående, vet inte riktigt hur min kropp mår just egentligen.

Nu är jag lite piggare och påskmiddag på Södra näs väntar, trevligt!

En liten påskpresent!

Denn härliga body cream från Body Shop fick jag i påskägget av min älskling. Den doftar underbart av white gardenia.

6 april 2012

Kalas

Idag har vi haft lite kalas och firat Mattias. Jag gjorde en tårta och den blev mycket uppskattad. Jag tycker att det är så himla roligt att garnera och göra tårtor fin, det är som terapi för mig. 

Annars så har det varit en väldigt lugn och skön långfredag. Jag har tittat på två mycket bra filmer, "Valentine's day" och "I don't know how she does it". 

Lite bilder på tårtan.









5 april 2012

Skärtorsdag

Sista dagen på arbetsveckan och det ska bli så himla skönt med lite ledighet. Ikväll ska vi fira Mattias med lite räkor och vin, han fyllde år igår men då var han inte hemma. Imorgon blir det kalas med hans familj, trevligt!

Just nu sitter jag i personalrummet och har lite rast. Bordet här inne är fullt med godis från härliga barn och goa kollegor, hjälp det är inte bra. Jag har ätit några chokladägg och har redan ångest, hur ska detta sluta!

3 april 2012

I personalrummet...

Sitter just nu på rast i personalrummet och dät ligger ett jättestort påskägg fullt med godis, det är väldigt frestande och svårt att låta bli! Vi har fått det av några goa och gulliga barn!

2 april 2012

Middagstips

Under veckan som varit har mamma och pappa bjudit oss på en massa nya och goda maträtter.

En av dessa var dagens middag, köttfärsfylld paprika med smak av tacos. Så himla gott och enkelt att göra.

Jag utforskar mitt nya hem!

Det känns som att vi verkligen har hittat en bra plats för oss att bo på. Vi har närheten till stan samtidigt som landet med lukten av koskit inte ligger långt bort. Jag har vuxit upp på landet och det har verkligen varit härligt och bra men jag är eller har blivit otroligt mörkrädd och skulle nog inte fixa att själv bo så nu. Därför känns detta bara så rätt och bra!

1 april 2012

Lite mer bilder på huset...

Mmm gott!

En liten inflyttningspresent

Vi har just haft en arbetskollega till Mattias på besök, så trevligt. Vi fick ett jättefint olivträd av henne i inflyttningspresent.