31 juli 2012

Fika!

Redo för fika på Södra Näs!

Detta väder!

I flera dagar har det stått på vädersidorna att det ska regna och att det ska komma kraftiga åskbyar men det händer aldrig något. Visst har det kommit någon skur eller två och himmelen har varit jätte svart men som sagt så händer inget och man blir nästan lite besviken. Allt detta är väldigt frustrerande när man har ett hus som ska målas och som man vill ha klart. Vi får se om det händer idag!





30 juli 2012

Måndag

Idag tog vi en lång sovmorgon och efter det en lång frukost, sen blev det en tur på stan. Det känns väldigt tomt här hemma nu när alla har åkt hem. Mamma och pappa åkte ju till Tyskland i lördags och igår åkte min lillebror och hans tjej hem, tråkigt och ledsamt men som tur är så syns vi snart igen.

Nu ikväll har Mattias målat lite och jag har klippt vår gräsmatta och varit ute på en promenad, fyra kilometer blev det. Imorgon eftermiddag ska vi ner till stugan på Södra näs och fika  och så får vi se om vi kan måla lite på förmiddagen.

En dag på Asia Spa

I fredags var jag, mamma och Illis på Asia spa och vi hade det så bra. Jag kan verkligen rekommendera alla att gå dit för det var så fantastiskt fint, mysigt och avslappnade. De hade två olika pooler, en där vattnet var 40 grader varmt och en som bestod av olika massagestationer, helt underbart. Sedan fanns det en bastuavdelning med bland annat en ångbastu, tropisk dusch och ett kallbad. Det fanns även färsk frukt och te som man fick gå och ta av. Allt detta ligger högst upp i Stadshotellet så utsikten där är också fantastisk.













Slottsskogen

Ååå vilken lyckad dag vi hade i Slottsskogen i torsdags. Vi köpte med oss lite gott att äta och dricka och så hade vi picknick i skuggan under en jättefin ek. Efter det gick vi en sväng och tittade på alla djuren och så blev det även en god glass. Det var så mysigt och verkligen som en oas mitt i storstadens brus.

Hemma på kvällen åt vi en jättegod middag ute på altanen. Vi grillade olika sorters marinerade kött, vi hade färsk potatis, en god sallad och goda såser. Vi avslutade med lite gott godis, chips och lite yatzy. Hela denna dagen var en av presenterna som mamma och pappa fick nu när de fyllde 50 år och det kändes som att de var väldigt nöjda med dagen.












Eftermiddagsfika!

28 juli 2012

Jag älskar...

...verkligen mitt fågel/blombad. Det är så himla fint och just nu får en vacker lilja ligga och flyta i vattnet.

Regnet öset ner

Idag känns sommaren som bortblåst och istället öser regnet ner här på västkusten. Mina föräldrar har åkt på vinresa med buss till Tyskland idag och så kommer de tillbaka hit på fredag. Om en stund ska min lillebror och hans tjej åka till Gekås och under tiden ska jag och Mattias vara hundvakt åt lilla Loke. Det blir nog mys i soffan till en bra film.

27 juli 2012

Asia spa

Efter en fantastisk dag igår i Slottsskogen och en jättegid middag hemma på altanen blir det en avslappnad dag på Asia spa idag.

26 juli 2012

Ny klänning

Idag fick jag hem en långklänning som jag beställt från Ellos. Den satt perfekt och kostade bara 199 kr på rean.

25 juli 2012

Familjen

Ååå vad det är roligt och mysigt att ha hela familjen här på besök! Idag åt vi en härlig frukost ute på altanen och efter det bar det in till stan för lite shopping och lunch i Socitetsparken. Vi fick en jättefin blomma av mamma och pappa och av Jocke och Illis fick vi ett jättefint fat som man kan ha som ett litet fågelbad, så fint. Det står nu på bordet ute på altanen. Loke, Jockes och Illis hund är såklart med hela tiden och han bjuder oss på många skratt.

Imorgon blir det en tur till Göteborg och Slotts skogen, härligt!

Bortskämd

De som känner mig och Mattias kan nog hålla med mig om när jag säger att han skämmet bort mig. Idag fick jag denna otroligt snygga väska för att jag varit så duktig och målat. Jag blev alldeles rörd och gråtfärdig och jag har världens bästa fästman!

24 juli 2012

Bra kämpat!

I två dagar har vi kämpat som tokar med målningen och det börjar ta sig. Jag har målar på innergården och stått på stege medan Mattias har tagit bort maskeringstejp och gjort fint. Han har även hjälpt migmed diverse saker som att till exempel flytta stegen med mera. Vi är så stolta och nöja med oss själva och det är skönt att vi äntligen kan börja se ett slut på det här.

Nu sitter vi på altanen och njuter av lite gott i våra glas och ljusen är tända. En perfekt sommarkväll!

23 juli 2012

Framsidan är klar!

I alla fall första lagret, underbart!

Målar

Idag målar vi vårt hus för fullt och det går riktigt bra, framsidan är nästan klar. Nu blir det en paus för lite mat och sedan full fart igen. Snygg är man också, hihi!

22 juli 2012

Tjejmiddagen

I onsdags hade jag tjejerna här på middag. Middagen kändes lyckad och jag var nöjd med maten. Det blev dock lite stressigt att sköta många saker på en gång men det var samtidigt roligt. Jag bjöd på lyxhamburgare som jag grillade och till det serverade jag en fetaostsås och klyftpotatis. I hamburgarna var det lite vitlök och gröna oliver, de är så goda. Till dessert blev det en liten skål med Sias vaniljglass, jordgubbe och på sidan om en Dumlekaka. Min fina vän Frida hade tagit med sig ett mousserande rosévin som vi hade som en liten fördrink. Det var alkoholfritt då några ammar och en är gravid, det var väldigt gott faktiskt. Det blev mycket prat och så fick jag ju en chans att visa upp vårt fina hus. Jag fick också fina blommor och lite choklad. Blommorna är fortfarande fina och doftar ljuvligt och chokladen är tyvärr uppäten men den var fantastiskt god. Jag hoppas att tjejerna var nöjda och att de hade trevligt!