30 september 2012

Gardiner

Nu har vi äntligen fått upp gardiner i två av sovrummen.

29 september 2012

Barnvakt

Ikväll har vi varit barnvakt åt världens snällaste och sötaste Filippa. Det gick så bra, hon sov, åt och log sitt allra finaste leende.

Hallonpannacottapaj

Igår testade jag att göra hallonpannacottapajen som jag funderade på till gåfesten. Idag provsmakade vi och den fick klart godkänt och den blev extra god med färska hallon till. Om ni är sugna på att göra den så finns receptet på Tasteline.




Nytt i garderoben

Detta blev dagens fynd under turen på stan.

Härliga lördag

Ååå vad det är härligt att bara kunna ta det lugnt så här på morgonen. Nu är jag redo för en sväng på stan!

28 september 2012

En favorit från barndomen

Så himla gott!

Vilken vecka

Oj vilken intensiv men givande vecka det har varit med kvällsmöte, brandutbildning, fika och heldagsplanering. Mattias har varit i Köpenhamn och kom hem igår kväll så ikväll blir det mys och sushi.

Just nu känner jag mig helt slut i huvudet, vi har skrivit och disskuterat en massa och det tar verkligen på krafterna. Imorgon blir det sovmorgon, Mattias ska jobba några timmar och på kvällen ska vi vara barnvakt åt underbara Filippa. Jag har verkligen sett fram emot den här helgen!

26 september 2012

Fredagsfika

Mattias har fredagsfikat på jobbet denna vecka och han är i Köpenhamn och kommer inte hem förrän sent imorgon kväll så då var det bara för mig att ställa mig och baka. Det blev såklart dumlekakor, en favorit.

Dagens härliga frukost

Idag börjar jag nio och det innebär lite sovmorgon, så härligt. Jag börjar dagen med en hallon-och björnbärssmoothie och lite chokladkaffe.

25 september 2012

Kappor

Jag är så himla sugen på att införskaffa en ny kappa och det har kommit in en del fina på H&M.







Vardagsklänningar

Sitter och letar efter fina och enkla vardagsklänningar på nätet. Det är lite svårt att hitta tycker jag men jag har ändå hittat några fina på H&M,




23 september 2012

Gåfest

Om några helger ska vi vara med på en gåfest här i området och det ska bli väldigt roligt! Det är ju alltid roligt att träffa nya männisor och få lite inredningsinspiration. Vi har fått i uppdrag att ordna efterrätt till oss och två andra par samt något att dricka till det så nu läser jag böcker, bloggar och receptsamlinga för att få lite inspiration. Jag funderar på att kanske göra mjölkchokladpannacotta eller hallonpannacottapaj. Det blir nog till att göra båda två en kväll och låta Mattias testa och avgöra, det måste ju verkligen bli bra!

Söndagsfika

Håravfall

Just nu börjat paniken smyga sig på och detta beror på att jag tappar så himla mycket hår och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Har ätit några tabletter men jag tror inte att de hjälper. Man vill ju inte bli flintskallig på unga dar. Finns det någon som har något tips eller råd så är jag tacksam!

22 september 2012

Lördagsfika

Just nu sitter vi och mumsar på lite äppelpaj med vaniljglass tillsammans med en god kopp kaffe.

Trädgårdsarbete

Idag är det trädgårdsarbete och rensning av ogräs som står på "att göra"-listan. Inte så roligt tycker jag men det måste ju göras, man vill ju ha det fint. Det hela blir ju lite roligare med fina handskar.

21 september 2012

Fredagsmys!

En lyckad dag

Åååå vilken härlig känsla det är när man känner att dagen blev så lyckad. Vi har fotografering på jobbet och det innebär oftast stress men å så bra det gick. Först tig vi gruppbilden och våra härliga och underbara barn satt som ljus och skrattade och på ett ögonblick var det klart. Sen var det enskilda och det gick också jättebra. Jag blir så imponerad av dessa små barn och hur bra och duktiga de är på att klara av situationer som denna.

Vädret har tyvärr inte varit det bästa, regn hela dagen och det öser fortfarande ner. Det ska bli väldigt skönt med helg och Mattias är ledig! Om en stund kommer han hem och då ska vi äta räkor, mmm.

20 september 2012

18 september 2012

Ett av mina loppisfynd

Just nu är jag väldigt svag för kristallglas i olika former och i ljusstakar så blir det ett väldigt fint sken.

Friskis & Svettis

Jag behöver verkligen komma igång och röra på mig och nu kommer ju den där tiden på året då man drar sig för att gå ut och springa eller gå en promenad men vad ska man göra istället? Jag har funderat lite på att börja på Friskis & Svettis här i Varberg men är lite osäker. Är det bra eller mindre bra där? Deras priser är ju ganska okej, de verkar ha ett ganska bra utbud på pass och så är ju avståndet dit inte så långt. Jag får nog ta mig dit någon dag och kolla lite.

Diet eller inte?

Jag har ju under en ganska lång tid kört lchf och har verkligen tyckt om den dieten, jag har till och med fått mina föräldrar att äta den men nu vacklar jag lite. Jag känner mig lite förvirrad just nu och vet inte riktigt hur jag ska tänka kring mat och dieter. Jag försöker att tänka på att inte äta för mycket kolhydrater som pasta, ris, potatis, mjukt bröd och saker som innehåller för mycket socker samtidigt som jag ibland kan unna mig lite godis, en kaka eller så. Jag tänker mycket på hur sträng och hård eller tillåtande jag ska vara mot mig själv. Det sägs ju att lagom är bäst. Sen vet jag inte heller hur jag ska ställa mig till frukt? Det är ju så himla gott med vindruvor, ett riktigt grönt äpple, mango eller melon men samtidigt anses det ju vara "naturens godis" och att det innehåller en massa socker. Ska man helt enkelt sluta tänka eller hur ska man göra? Jag antar att myckt handlar om hur lite eller mycket man rör sig och där kan jag verkligen göra en förändring och förbättring. Det absolut bästa är nog att lyssna på sin egen kropp och att göra allt för att den ska må bra och lära sig vad kroppen kanske mår sämre av, som till exempel att jag kan få väldigt ont i magen av för mycket mjukt bröd. Då kanske jag ska undvika det. Även fast jag nu kansk har gått ifrån lchf lite så känner jag ändå att det gett mig mycket. Jag har fått upp ögonen för hur mycket socker det kan vara i olika livsmedel som man verkligen inte trodde innehöll något alls och jag är inte lite rädd för det där naturliga och bra fettet som jag var innan. Såser och gratänger bli ju bara så mycket godare av riktig grädde och riktigt smör. Som ni märker så är det många tankar som snurrar i mitt huvud och jag kan verkligen bli galen på mig själv ibland.

17 september 2012

Underbara vänner

Jag har verkligen underbara vänner och jag är så glad över att ha dem i mitt liv. De finns där när man känner sig nere och de känner av när man verkligen behöver dem. Idag fick jag en underbar blomsterbukett hemskickad till mig och den känslan jag fick när jag öppnade och läste på kortet går knappt att beskriva. Jag blev otroligt glad, rörd och alldeles tagen och orden på kortet kommer jag att bära med mig för alltid.







16 september 2012

En liten present...

Från min mamma, tack så hemskt mycket!

Eksjö

Just nu sitter jag i bilen på väg hem efter en mysig helg i Eksjö tillsammans med familjen. Vi har kollat på enduro vilket är en motorcykeltävling som går i skogen, ätit gott, skrattat och haft det trevligt. Nu dröjer det dock ett tag tills jag får träffa familjen igen och det känns jobbigt.

15 september 2012

Glögg

Varm glögg i skogen är livet!

Pigg och glad

Denna lördag känner jag mig faktiskt både pigg och glad och jag ser fra emot en helg tillsammans med familjen!

Fredag

Vilken höstdag det var igär här på västkusten, en massa regn och blåst. På jobbet blev det en mysig och lugn dag inne och på vägen hem stannade jag till hos Frida på lite fika. Det blev gott fika, en massa prat och mys med Filippa och jag åkte hem med en massa ny positiv energi.

Hemma blev det en god soppa till middag och efter det mys i soffan.

12 september 2012

Minnen från barndomen

Kokostoscakaka

Nu på eftermiddagen blev det lite mer bakning här hemma. Det blev en kokostoscakaka som jag blev rikigt nöjd med.

11 september 2012

Trött

Idag har jag känt mig väldigt trött och jag tror att det kanske har att göra med detta konstiga vädret. Det är varmt, mulet, kvavt, regnigt och soligt på samma gång. Nu i kväll är det bakning som gäller. Vi ska iväg till Eksjö lördag till söndag på en endurotävling och vi fick i uppdrag att ta med oss fika.

Imorgon hoppas jag på ett besök hemma hos Filippa och Frida efter jobbet.

10 september 2012

Att skämma bort sig själv

Att skämma bort sig någon gång ibland är aldrig fel. Denna eftermiddag gör jag det med lite gott te och mörk choklad. Jag har under så många år behandlat mig själv illa genom min hårda dommare jag har inom mig och genom att intala mig själv att jag inte duger som jag är. Nu får det räcka och jag tänker verkligen försöka behandla mig själv bättre och ta hand om mig själv.

9 september 2012

En toppenkväll!

Ååå vad roligt jag hade det igår! Jag träffade nya roliga människor, skrattade gott och dansade en massa. Tyvärr var min fina vän Frida tvungen att åka hem tidigt då hennes lilla Filippa inte alls var nöjd med livet, hon saknade såklart sin fantastiska mamma. Utbudet på uteställen här i Varberg är inte det bästa tyvärr men det blev i alla fall lite dans på Oscar's och vi höjde nog medelåldern en aning. Innan dess blev det ett besök inne på Black Pearl men dit vill jag nog aldrig gå mer en lördagkväll, jag tyckte nästan att det var lite obehagligt där med en massa märkliga människor. Jag hade det väldigt roligt i alla fall och jag hoppas att vi kan göra om det någon mer gång.

Lyckligt lottad

Jag känner mig så lyckligt lottad och jag är så glad över att ha Mattias i mitt liv, skulle nog inte klara mig utan honom. Mattias hittar alltid lösningar på problem och spenderar inte för mycket av sin tid till oro. Idag till exempel när jag kom hem från Gekås, glad och nöjd med mina inköp. Jag började packa upp alla saker och skulle öppna garderoben i hallen och råkade komma åt den vita väggen med min svarta nagel. Självklart blev det ett fult streck, jag fick panik, sa några väl valda ord högt och tydligt. Då kommer han som räddaren i nöden med en fläcksuddare och på ett ögonblick så är strecket borta. All panik och ilska i onödan men det är nog typiskt mig när det gäller det mesta.

Trots denna lilla händelse så har jag haft en mycket trevlig dag på Gekås. Imorgon börjar en ny vecka och vi hoppas på bra väder så att vi kan måla och på tisdag blir det fika hos Frida och Filippa.

Gårdagens loppisfynd

8 september 2012

Party!

Linnet jag har på mig köpte jag på Gina Tricot idag. Körde på vinrött, tänkte att det kunde vara kul att testa på en ny färg.