30 juli 2013

Frustration

Det är verkligen fantastiskt och härligt att ha semester och jag känner verkligen att jag kopplat bort allt vad gäller jobb. Något som däremot gör mig frustrerad och lite nere är att se siffrorna på vågen stiga. Jag försöker att inte låta det påverka mig för mycket utan istället träna och röra på mig. Jag köpte Sofi Fahrmans bok "Bodylicious" och den har verkligen inspirerat mig och det känns som att jag verkligen har fått viljan att träna och tycker att det är kul. Jag till och med tränade lite för bra vilket ledde till att jag sträckte en muskel i låret. Jag vet hur lätt det är att hamna fel och låta träning och bantning gå överstyr och jag vill verkligen inte må så dåligt igen för det är så härligt att må bra vilket jag egentligen gör. Ett tecken på hur långt jag har kommit är att jag inte längre bryter ihop över att vågen visar ett eller två gram mer någon morgon och att några kilo upp inte får mig att bli totalt nere. Visst är det frustrerande men ännu är inga tårar fällda. Att tänka på vad som har varit och vad som är nu gör att jag känner mig lite stolt över mig själv och jag är så tacksam över min familj och mina näras stöd. 

Vilket inlägg det här blev och vad skönt det är att få skriva av sig ibland. Nu blir det mys i soffan med min älskling och imorgon väntar en ny härlig dag! 






29 juli 2013

Familjen

Min familj har varit nere hos oss nu några dagar och vi har haft det fantastiskt roligt och trevligt. Tyvärr är det alltid lika tomt när det åkt hem och saknaden är stor. Tack för några underbara dagar!





21 juli 2013

Jag är fast..

Vackra hus, underbara klänningar, fantastiska miljöer, det är vad som bjuds på i serien "The Paradise" och jag är fast. Jag längtar redan till nästa avsnitt!

The Paradise

Ikväll sitter jag bänkad framför tv:n och tittar på den nya serien "The Paradise". Den handlar om livet runt det första varuhuset i norra England och sänds i svt1.




20 juli 2013

Andra semesterveckan

Oj vad dagarna går fort, börjar nästan få lite ångest över att halva semestertiden har gått. 

Veckan har liksom den första varit fylld men en massa roliga saker. Det började med en fika med mina kära vänner Sofia, Anna och Frida och jag fick äntligen se Sofias nya hus, så mysigt! Den dagen avslutades med middag på Fyren i Kärradal tillsammans med Frida, Filippa, Fredrik och Mattias. Det blev en pizza innan vi gick vidare till Solbacken för lite musicquiz och tack vara Mattias grymma musikkunskap så kom vi två! 

På onsdagen kom några vänner från Stockholm ner hit och bodde hos oss fram till fredagen. Det blev ett besök på stranden och Fästningen och avslutades med en heldag på Liseberg. Så trevligt! 

Sen kom helgen och några dagar för oss att bara ta det lugnt och bara vara. Det blev ett besök på Ikea och spontanmiddag hos faster. 







15 juli 2013

Ur & Penn

Det blev en tur på stan idag och så klart ett besök på Ur & Penn. Där hittade jag ett halsband och ett par örhängen till ett väldigt bra pris. 

Det blev också en lunch på det nya stället Lorensberg café och bistro. Maten var jättegod och atmosfären väldigt trevlig, rekommenderas varmt. 


14 juli 2013

Olofsbo

Idag efter lunch tog vi en liten tur med bilen till Olofsbo som ligger mellan Falkenberg och Glommen. Där blev det ett stopp på Kustpärlan, ett litet ställe som en kollega till Mattias driver under sommaren. Där åt vi varsin glass och tyvärr var vädret inte det bästa, det blåste och kallt så det blev bara en kort promenad på stranden innan vi satte oss i bilen och körde vidare. Hemma blev det lite värmande kaffe, en liten bit vinbärskaka och en mandelskorpa från Öströö fårfarm.

I förmiddags testade jag också på att göra lite rabarberkräm som vi sedan åt till lunch och det blev riktigt gott.


















Styrsö Bratten

Igår tillbringade jag dagen på Styrsö Bratten i Göteborgs skärgård tillsammans med mina vänner Anna och Johanna. Anna har jag känt sedan tiden på förskolan och Johanna sen gymnasiet. Vi hade en mysig dag med mycket prat och skratt. 






12 juli 2013

En dag på stranden

Denna fredag har jag spenderat på stranden i Kärradal tillsammans med mina vänner. Efter sol och lek i sanden blev det ett besök på Tre Toppar där vi njöt av underbart god glass. För min del blev det en hembakt våffla med två kulor i, dumle och blåbär och ovanpå det lite varm nötsås som stelnade. Sen var det dags att säga hej då för imorgon åker de hem till Enhörna igen. 

Nu ikväll har jag gjort en kaka med röda vinbär i som fick mer än godkänt av både sambon och grannarna. Bären fick jag av Frida som har två enorma buskar hemma i sin trädgård, tack igen.

Imorgon bär det av till Göteborg där jag ska möta upp två tjejkompisar och åka ut i skärgården, så mysigt det ska bli. Klockan ringer därför tidigt så nu är det dags att släcka lampan och sluta ögonen. Mina ben lyser i färgen rött och bränner riktigt och jag känner mig mer än nöjd med min första semestervecka. 






11 juli 2013

Dagens shopping

Jag har haft en jättemysig och rolig dag på Gekås tillsammans med min vän och det blev några fynd ialla fall. 


Första semesterveckan

Så härligt det är att ha semester, att inte behöva ställa någon klocka och att kunna ta dagen lite som den kommer. Denna vecka är min fina vän Charlotta och hennes familj här nere vilket är jätteroligt och mysigt. Vi har ätit middag hemma hos oss, varit på Öströö fårfarm och idag bär det av till Gekås en sväng.

Här hemma blommar det för fullt i trädgården och jag har även köpt lite nya blommor till min blomtrappa. I tisdags var min fina vin Frida och hennes lilla Filippa här på lite fika och jag bjöd på rabarberpaj gjord av rabarber från trädgården. Det är en speciell känsla att kunna göra det. Vi fick en jättefin sommarpresent av dem, tack så mycket! Idag vaknade jag vid halv åtta och kände mig jättepigg så jag passade på att ta en morgonpromenad och det kändes så himla bra och nu känner jag mig ännu piggare. Det får allt bli fler av dem under semestern.






5 juli 2013

Semester

Då var fredagen äntligen här och semestern kan börja, underbart. Vi firade detta genom att äta på Nami, en ganska ny japansk restaurang i stan och det var verkligen fantastiskt gott. Man beställde in lite olika rätter som man sedan delade på. Kvällen avslutades med lite god glass från Kulingen nere i hamnen. 

Dagen till ära invigde jag min andra nya klänning från H&M och kavajen från Esprit. Att hitta klänningar som sitter bra går verkligen i vågor och just nu lyckas jag ganska bra. Imorgon blir det sovmorgon och sen får vi se vad dagen bjuder på. 










4 juli 2013

Torsdag

Denna kväll har vi varit i Bua och lyssnat på härlig sommarmusik. Det var min arbetskollega och tre andra tjejer som fick mig att rysa och nästan att gråta. 

Hemma börjar mina rosor som jag tagit in från trädgården att slå ut, så härligt! Två saker som gör gott för själen, vilken kväll.









Prickig klänning

Jag har ett tag letat efter en blå klänning med vita prickar men inte hittat någon. Därför fick det bli denna från H&M, svart med vita prickar och en fint skärp i midjan. Jag verkligen älskar den!


3 juli 2013

Nya blommor

Då var det onsdag och bara två jobbdagar kvar, härligt. Jag känner mig väldigt trött just nu, har inte direkt någon energi till att göra något och regnvädret som är här i Varberg just nu gör det inte bättre. Så för att muntra upp mig själv lite så köpte jag några nya fina blommor till vårt hus. Resten av eftermiddagen blir nog väldigt lugn och imorgon ska jag till Bua kyrka för att lyssna på min kollega och några andra tjejer som ska ha en liten sommarkonsert. Det ser jag verkligen fram emot!






1 juli 2013

Måndagsmys

Det är första juli och ute öset regnet ner. Imorse visade termometern i bilen elva grader, helt galet. Så denna måndagkväll spenderar vi i soffan med tända ljus och en filt och vi lyxar till det med lite mörk choklad. 








Sista veckan...

Då var sista jobbveckan här och semestern står på glänt, det ska bli så himla skönt. Mycket händer under mina fyra och en halv veckor, besök av vänner och familj, fix med huset och förhoppningsvis några dagsturer med min älskling. Men det jag ser fram emot mest är att inte ha någon klocka som ringer klockan fem på morgonen. 

Denna vecka på jobbet blir nog väldigt lugn då barnen börjar gå på semester. Vi hoppas på lite värme så att vi kan göra någon utflykt.