18 juni 2014

Besök hos barnmorskan

Igår var det dags för ett nytt besök hos barnmorskan vilket innebar kolla blodtrycket, ta blodprov, känna på magen och lyssna på hjärtljuden. Det var första gången som vi fick höra de små hjärtljuden och det var helt fantastiskt och så häftigt. Allt lät jättebra vilket lugnar en orolig mamma som mig. Mitt blodvärde var dock inte så, hade minskat ganska mycket sen senaste provet så idag får jag reda på om det blir järntablettet för min del eller ej. 

När man väntar tvillingar gör man fler besök hos Mvc och hos läkaren och på måndag ska vi till läkaren på ultraljud. Då kollar de tillväxten på bebisarna och att få se dem är ju så underbart. 

Igår var det också dags att klippa håret lite och min frisör fixade till det så fint med lockar. Jag blev verkligen så nöjd! 




13 juni 2014

Beskedet om tvillingar

Beskedet om att vi väntar tvillingar fick vi redan i v.7 då jag gjorde ett ultraljud på grund av svåra smärtor i svanken som visade sig vara foglossningar. 

Jag var där ensam då Mattias inte hade möjlighet att följa med. Vi såg fostret och allt såg bra ut, inget utomkvedshavandeskap och jag började slappna av. Men så säger min gynläkare: och där är ett foster till. Jag kände hur jag tappade hakan och frös till. Hörde jag verkligen rätt? Jag var tvungen att fråga: menar du att det är tvillingar? Javisst! När undersökningen var klar kändes det som att jag befann mig i en dimma och jag visste inte vad jag skulle känna. När jag kom ut i solen och luften började paniken komma och jag ringde Mattias många gånger men han svarade inte. Då ringde jag mamma! Jag berättade och kände verkligen hur paniken tog över. Jag klarar inte detta, nu kan jag inte ha min Emmaljungavagn, jag kommer att bli gigantisk! Mamma lugnade mig och menade att detta fixar du! Mattias ringde tillbaka och fick en chock men tog det nog bättre än jag. De kommande två, tre veckorna gick upp och ner, glädje blandat med tårar, panik och förtvivlan. En period som man måste gå igenom, känslor att bearbeta och en stor omställning. Man reagerar olika och jag är en person som ofta ser saker svart eller vitt vilket gjorde detta till en väldigt svår tid. Men tack vare alla mina nära och kära, deras glädje och peppande ord så kunde jag till slut se detta underbara mirakel som skett. Nu finns det inget annat för oss och vi känner oss utvalda och en otroligt stor glädje! 

Veckorna går!

Herregud vad tiden och denna graviditet går fort. Nu befinner jag mig i v.23 (22+5) och lite mer än halva tiden har gått. Ibland är jag rädd för att inte hinna njuta av denna underbara tid. 

Att vänta tvillingar är underbart, häftigt, man känner sig speciell men det är också mer påfrestande för kroppen. Man känner alla besvär lite extra. Sen vecka sju har jag haft foglossningar och dessa blir bara värre ju längre vi kommer. Jag går hos en fantastisk sjukgymnast på Friskvågen här i Varberg. Jag har fått ett bälte, övningar att göra hemma och vattenträning och det känns bra men det tar inte bort smärtan. Så från v.22 är är jag sjukskriven på halvtid vilket redan gör skillnad på hur ont jag har på kvällen. Att arbeta med de allra yngsta barnen är underbart men tungt för kroppen. Så vi får se vad som händer efter semestern, om det blir sjukskrivning helt eller inte. Jag har också haft förvärkar vilket gjort att jag varit hemma hela denna vecka för att vila. Det är verkligen en omställning att bli gravid, nu måste jag inse att jag inte bara kan tänka på mig själv utan att jag har två små liv i min mage som måste få gå före allt. Jag är så otroligt plikttrogen och har svårt för att vara hemma och det gör den ännu svårare. Som kollegorna sa; du är viktig på jobbet men ännu viktigare för dina små bebisar. 

Här är några bilder på magen!