28 april 2015

En liten tand

Blev så glad igår när jag kikade i Agnes mun och såg att det är en liten tand på gång. Det är verkligen lustigt att man kan bli så glad över en sån liten sak men varje steg de tar i deras utveckling värmer ens mammahjärta. 





Oroliga nätter

Känner mig lite trött och sliten just nu, har en liten kille som är väldigt orolig om nätterna och kvällarna. Det är svårt att få honom att sova på kvällarna, blir ledsen så fort man lägger ner honom i sängen och den enda som kan få honom att komma till ro är att lägga honom mellan oss i vår säng. Då somnar han till slut och sover gott i några timmar sen vaknar han igen och är jätteledsen och svår att trösta. Han är knappt vaken och inte hungrig utan bara ledsen och orolig. Vi antar att det är en reaktion på allt som sker när det gäller hans utveckling och så bearbetar han säkert en massa intryck från dagarn. Det är en tuff fas, både för honom och oss, man vill ju inte se sitt barn ledset. På dagarna sover han gott i vagnen och är en väldigt glad och nyfiken kille som älskar att kunna sitta helt själv nu. 






23 april 2015

En bra vecka

Söndag och ännu en vecka börjar närma sig sitt slut, en vecka som har varit väldigt bra. I måndags träffade jag min föräldragrupp och vi hade besök av biblioteket som sjöng lite sånger, rim och ramsor tillsammans med oss och barnen, trevligt. Tisdag förmiddag spenderade jag och barnen i Tångaberg hemma hos Mathilda och Isak. Det blev lek och god fika. I onsdags blev det en sväng på stan där jag fyndade lite kläder till barnen, halva reapriset på Kappahl vilket är toppen när man ska ha kläder till två. I torsdags var Wictoria och hennes två tjejer Lykke och Luna här. De är snart fyra månader och så söta och goa. Det betyder verkligen så mycket att ha en annan mamma i sin närhet som också har tvillingar, som vet vad man går igenom och hur vardagen kan vara. Jag hoppas kunna lära känna fler tvillingmammor/föräldrar! 

Helgen har varit mysig, lugn och fylld med trevligheter. Vi tog vår lilla lördagstur till stan som vanligt. Det blev en lunch på stående fot och varsinn solhatt till barnen. Jag uppskattar och värdesätter verkligen våra lördagar, det är så mysigt att göra något tillsammans, vår lilla familj. Lördagskvällen spenderade vi nere i stugan på Södra näs där vi blev bjudna på god mat och barnen blev bortskämda med en massa uppmärkshet, lek och mys. 

Idag har vi fixat och donat här hemma, haft fikabesök och bara myst och njutit av våra barn. En bra vecka och en perfekt helg. Nu ser vi fram emot nästa och hoppas att den bli minst lika bra.

En sak, jag märker att när jag får träffa lite människor och vara social så mår jag mycket bättre, blir gladare och piggare. Det har även Mattias påpekat. Det är fantastiskt, mysigt och roligt att gå hemma men jag har verkligen ett behov av att träffa andra. 







15 april 2015

Chantelle

I årets påskägg av min älskling fick jag en jättefin och underbar Bh från Chantelle och jag älskar den. Nu efter graviditeten och efter att ha slutat amma passade inte  mina gamla bh:ar så det var bara att leta efter en ny. Jag gick som vanligt till H&M, Lindex och Kapphal men hittade ingen som passade och jag började känna mig deppig. Mattias sa åt mig att gå till en "riktig" bhbutik där de kan sin sak och kosta på mig en riktigt bra en. Det gjorde jag och jag hitttade två stycken, den ena köpte jag och den andra fick jag i påskägget. Jag kommer nog aldrig att kunna gå tillbaka till de gamla, det känns inte ens som att jag har någon bh på mig och de är så himla fina. Jag fick så himla bra hjälp också, hon mätte och så vilken typ av bh som passade mig och inte. 







13 april 2015

Vår påsk i bilder

Påsken firades med familjen, nära och kära. Vi åt god mat, njöt av det härliga vårvädret och bara hade det bra! Vi firade också Mattias som fyllde år på påskafton. 
















12 april 2015

Ludwig och Agnes sju månader

Ännu en månad har passerat och deras utveckling bara rusar iväg. Båda vänder sig snabbt till mage från rygg och de börjar komma på hur de ska komma tillbaka. De pratar, skrattar och visar stor glädje när de ser varandra. Ludwig gillar att sitta och blir stadigare för var dag som går, snart fixar han det helt utan stöd. Agnes blir också stadigare och stadigare men hon är en tjej som gillar att stå upp och att sitta ner är ingen höjdare. Hon blir bara starkare och starkare i sina små ben. Mat är något de gillar båda två och det är underbart att se deras ansiktsuttryck vid nya smaker. Agnes gillar verkligen blåbär och äppelpuré och Ludwigs favorit är havregröten. De börjar verkligen bli två personer och vi kan se mer och mer hur olika de är. Förra helgen fick de flytta in i eget rum tillsammans och där sover de gott. Värst har det nog varit för mig, tycker att det är jättejobbigt att inte kunna höra dem andas och jag har varit rädd för att de ska känna sig ebsamma eller åtsidasatta. Men jag antar att detta är det bästa i längden och att vi alla fyra så småningom kommer att sova bättre.

Jag känner mig så tacksam över att Ludwig och Agnes finns hos oss, de har gjort att livet har fått en mening. 
















3 april 2015

Min lilla familj

Jag får ibland nypa mig själv i armen för att förstå vilken underbar liten familj jag har. Innan jag blev gravid kändes det hopplöst och ouppnåeligt, tanken på att jag aldrig skulle kunna bli mamma fanns med mig ständigt. Därför är det så fantastiskt och underbart att jag nu har två små liv att ge all min kärlek till, dubbel lycka!