28 november 2012

Onsdag

Just nu sitter jag i soffan och bara tar det lugnt, är slut efter dagens arbete. Egentligen hade jag tänkt fortsätta med julgodiset men jag har tyvärr inte orken. Mattias är i Köpenhamn men kommer hem imorgon, så skönt.

Igår var jag barnvakt till Filippa medan hennes mamma och pappa var till Gekås en sväng. Hon är bara så härlig och det är så kul att se henne utvecklas. Vi lekte, myste, åt lite och så sov hon en stund.

I söndags åkte adventsljusstakarn fram och det är så mysigt. De ger ett sånt varmt sken. Jag längtar verkligen till julen!

Accessorize

Jag är verkligen svag för accessoarer. Dessa fina hittade jag på Accessorize, ett litet tips till tomten!

26 november 2012

Julgodis

Jag är riktigt nöjd med min dag. Först en effektiv planering på jobbet, sen en mysig eftermiddag tillsammans med Frida och Filippa och nu är det julgodis på gång. Jag börjar göra marsipan med mörk choklad i. Ååå vad jag gillar julen och att få pyssla på detta sätt.



24 november 2012

En mysig eftetmiddag



Ljusstake

Denna otroligt fina ljusstake fick jag av min lillebror och hans flickvän förra helgen i födelsedagspresent. Perfekt till advent! Den kommer från Indiska.





Julmarknad på Tjolöholms Slott





Lördag

Vi började dagen med sovmorgon och efter det fixade min älskling en god frukost. Nu är det städning av huset och lite senare ska vi åka till Tjolöholms slott på julmarknad.

Igår kväll var vi hos Mattias föräldrar och åt en god middag, så skönt att inte behöva ställa sig och laga mat en fredagkväll.

I onsdags var jag på loppis och då köpte jag detta lilla fatet som fick bli en ljusfat.

22 november 2012

Torsdag

Då var det snart helg igen och denna vecka har gått så himla fort. Jag har haft en del kvällsmöten och tidiga mornar vilket gör att jag känner mig helt slut och jag har inte känt mig nöjd eller glad när jag gått hem från jobbet men idag har varit en bra dag.

Det som ändå hållit mig lite uppe denna vecka är helgen som var. Jag var verkligen en helg fylld med känslor och jag åkte från mamma och pappa med ett lugn inombords. Efter middagen i lördags blev jag så överraskad. helt plötsligt ringde det på dörren och där stod min morfar och Dagmar. Jag blev så himla glad! De kom in, vi började prata, jag fick ett paket och så ringde det på dörren igen. När jag öppnar står min mammas farbror Roffe och hans fru Gunilla där. Det är personer som betyder mycket för mig och som jag nästan alltid hälsar på när jag är hemma. Känslorna bara bubblade i mig och det av lycka och glädje. Jag fick en jättefin amaryllis av dem. Efter en stund bestämde jag mig för att öppna paketet från min morfar och Dagmar. När jag lyfte på locket till kartongen, tog bort tidningspappret och såg vad som fanns i kom tårarna.       Där låg en tillbringare i glas och denna tillbringare betyder så otroligt mycket för mig. Den har alltid funnit hos min mormor och morfar och på somrarna har den använts till bland annat apelsinsaft. Det kanske låter fånigt men den påminner mig om min älskade mormor som tyvärr gick bort alldeles för tidigt i bröstcancer. Jag har många gånger sagt att den vill jag ha någon gång i livet och nu tyckte han att jag skulle ha den. Jag blev så himla glad och rörd att tårarna sprutade. De hade slagit in den på ett väldigt roligt sätt, de hade tejpat fast enkronor, femmor och tior runt hela kannan! Vi hade en mycket trevligt kväll med en massa prat och skratt och jag måste verkligen tacka min underbara familj för överraskningen!

På söndagen tog vi lite sovmorgon och efter frukosten tog jag och mamma en tur till skogen, härligt. Efter en god middag var det dags att åka hem till Varberg igen!




17 november 2012

Julmarknad

Denna helg spenderar jag hemma hos mamma och pappa i Enhörna. Idag har jag och mamma varit på julmarknad på Taxinge Slott. Vi hade det väldigt mysigt, dock är jag lite besviken på att det inte fanns så mycket tomtar i porslin eller keramik. Det blev fika med glögg och supergod saffranskaka samt en grillad korv med bröd.

Efter julmarknaden gav vi oss i väg för att leta efter min vän Annas hus. Efter att ha åkte fram och tillbaka, hit och dit så hittade vi rätt. Bilarna var hemma, vi ringde på och hennes Björn öppna den. Sen fick vi en chock! Det visade sig att halv nio igår kväll föddes deras lilla Elvira och att de kommit hem en timmr innan vi kom och ringde på. Så himla roligt! Anna frågade mig om jag vill hålla i henne och jag sa lite tveksamt ja. Att få hålla i en ca 17 timmar gammal bebis kändes helt ofattbart, lite konstigt och ärofyllt. Vilken dag det blev!

Nu har vi just ätit en god middag och min familj har firat mig, jag fyller inte år förrän den 6 december men de passade på idag. Även nu känner jag mig lite chockad. Jag fick en symaskin, helt oväntat! Det är något som jag har pratat om men inte önskat mig.











11 november 2012

Jag, Mattias och härliga Filippa

Ååå vad bra det gick igår och vad mysigt vi hade det. Det var så underbart att se Filippa tillsammans med Mattias och hur de busade och skrattade. Jag längtar tills vi får en egen liten plutt.

10 november 2012

Ikea

Idag blev det ett besök på Ikea tillsammans med min kollega och hennes dotter. För min del blev det tyvärr inte så mycket shopping förutom lite värmeljus och några glöggmuggar. Efter det hann jag även med en runda på stan här i Varberg och nu njuter jag av lite varm glögg och serien "Hart of Dixi".

Vid halv sex kommer lilla Filippa hit. Vi ska vara barnvakt åt henne och det ska bli så mysigt.

9 november 2012

Fredagsmys!

Fredag

Oj vad denna vecka har gått fort och oj vad jag har varit dålig på att blogga. Förra fredagen kom mina föräldrar ner och så åkte de hem i onsdags. Vi hade det så mysigt och trevlig och tiden till att blogg fanns inte riktigt. Vi gick på stan, åkte till Gekås, åt och drack gott. På lördagen blev den också en tur till kyrkogården där vi tända några ljus för våra nära och kära. Denna gången var det inte så jobbigt när de väl åkte hem och det tack vara att vi åker upp till dem nästa helg.

Resten av veckan har varit fylld med hårt arbete och nu ser jag fram emot en lugn och skön helg tillsammans med min Mattias. Ikväll blir det räkor och vin, mums!