20 april 2013

Min lördag

Sol, värme, första lunchen på altanen och god fika. Det är saker som min lördag bjudit på och jag hoppas att morgondagen blir minst lika bra!







18 april 2013

Fredag

Dagarna går och veckan är snart slut. Jag har slutat sent och varit väldigt trött efter jobbet denna vecka och har därför inte gjort något speciellt men igår slutade jag tidigt och fick tid till att träffa Frida och Filippa. Vi träffades på stan, fikade lite och så blev det en tur på matmarknanden som är i stan just nu. Jag köpte lite fudge i olika smaker som vi får smaska på till helgen. Det blev också en sväng in i några affärer och sen var det dags för mig att gå till frisören. Jag var trött på mitt hår och kände för något nytt och det blev snedbena med snedlugg. Jag har haft det förut och efter några goda råd från Frida och min frisör så blev det så. Jag är riktig nöjd även om det just nu känns ovant och lite konstigt.

Nu ska jag snart bege mig till jobbet och sen ser jag fram emot en mysig kväll med mannen min.

13 april 2013

Lördag

Då var det lördag igen, känns som att jag alltid skriver det men jag hinner inte blogga så mycket i veckorna. Denna lördag har bjudit på loppis, lite fix i trädgråden och bakning. På loppisen hittade jag två jättefina fat och en härliga skål som blir perfekt till sommaren. När Mattias hade jobbat klart blev det en tur till Blomsterlandet där vi spontan shoppade en planteringshylla som kommer att passa jättefint på vår altab, bild kommer senare.

I trädgården har jag kastat alla vissna och ledsna blommor och förberett inför nya härliga vårblommor. Jag hoppas kunna plantera lite nästa helg för nu får det vara slut på kylan.

Nu på eftermiddagen har jag bakat och det blev doubel chocolate muffins och jag blev så nöjd med resultatet. De blev riktigt saftiga och smaskiga. Nu ikväll blir det en lugn kväll hemma med god mat och soffmys, förhoppningsvis en film om jag orkar hålla mig vaken.





7 april 2013

Söndag

Denna söndag har vi verkligen haft fullt upp. När vi vaknade idag kände vi både hur luften gick ur oss och hur humöret genast gick från glatt till surt, det snöade ute! Vi åt en god frukost och såg våren som började smyga sig fram sakta försvinna. Under förmiddagen ägnade vi oss åt städning och fix här hemma och efter det var det min tur att jobba lite. Sen blev det en tur ner till Södra Näs för att kolla till stugan. På vägen hem åkte vi en extra sväng, gjorde några fler ärenden och njöt av den härliga solen som lyckats ta sig fram igen.

Nu har vi just gått en promenad och sitter nu och värmer oss i soffan då det verkligen inte är någon värme ute. Imorgon är en ny vecka med nya möjligheter och Mattias ska iväg till Köpenhamn några dagar.



6 april 2013

Vill ha!

Dessa från MrGizmo skulle jag gärna vilja se på min iPohne.

Min lördag

Denna lördag blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade planerat att gå på stan en sväng, ta en fika och mysa i solen men för Mattias del blev det en dag hemma framför datorn. Han var tvungen att ha jour på sitt jobb och har haft en del att göra om man säger så. Så då var det bara för mig att hitta på något själv och det blev en tur in till stan. Jag gick i affärer, njöt av solen och hittade mig ett par nya solglasögon. Efter det blev det lunch hemma och sen fika. Jag gjorde egen vaniljkesella med lite hallon till, helt okej faktiskt. Jag tog en burk vanlig kesella och hade i lite vaniljpulver, vaniljsocker och lite citron vilket inte blev fullt lika sött som den vanliga vaniljkesellan. Nu på eftermiddagen har jag ägnat mig lite åt fotografering och jag tycker att det är så himla roligt. Alla bilder blir inte bra men jag försöker lära mig. Jag tog också med mig kameran ut på en promenad i solskenet tillsammans med vårskorna.

Imorgon hoppas jag på att få lite kvalitetstid med min man och att vi kan hitta på något mysigt. I torsdags fyllde han nämligen 30år och vi kunde inte riktigt fira det då vi båda jobbade sent. Mattias fick flera underbara blombuketter som just nu förgyller vårt hem.

En promenad i solskenet


En favorit i mitt badrum

Fick denna tvål från Savon De Mareille genom en tidiningsprenumeration och den har blivit en favorit. Den doftar ljuvligt av oliv och lavendel och löddrar fantastiskt. Tyvärr är den inte den billigaste och lättaste att få tag på så därför njuter jag så länge den räcker.

Inspiration från Esprit

Nu längtar jag efter vackra och härliga kjolar, klänningar och skor. Vill så gärna lägga undan vinterskorna och vinterjackan och plocka fram mina ballerinor och vårjackan! Jag dagdrömmer om en resa till vårens Paris med härliga uteserveringar och mysiga caféer. Jag drömmer också om att få bygga upp och skapa vår trädgård med rosenbuskar, pioner och andra vackra blommor. Nu får vintern med dess skönhet ta ett steg tillbaka och släppa fram den underbara våren.





2 april 2013

Isala skåp

Jag såg att Ikea har fått in lite vårtnyheter och jag föll direkt för detta skåp från serien Isala. Det har tidigare bara funnits i lila men kommer nu i både vitt och blått. Jag tror nog att vi får investera i ett sådant lite längre fram!

1 april 2013

Min påsk

Jag har haft en fantastisk påsk tillsammans med min familj och släkt. Vi har ätit jättegod mat, varit ute på härliga långpromenader, skrattat och haft det trevligt. I lördags blev det en tur till min farmor och man blir alltid lika bortskämd med kakor, bullar och annat gott när man är där. Igår kväll var det äntligen dags för ett dopp i badtunnan. Det var alldeles lagom varmt och himlen lyste så fint med sina stjärnor. Igår hittade vi också det första tecknet på att våren är på väg nämligen tussilago och att få plocka de allra första är alltid något speciellt. Nu njuter jag av de sista timmarna här uppe för snart bär det av tillbaka till Varberg.